Blogg

Fortfarande Januari

2020-01-29

Den här månaden har verkat lång. Fortfarande ingen snö vilket betyder ingen snöskottning och mycket lera inomhus. Motionen får skapas genom röjning på vinden och promenader i motvind.

Hundarna mår bra, Popcorn hänger i trots sina stora juvertumörer. Just nu skenvalpar hon och passar noga på sin gris och sin, jag tror det kan vara en grävling.

Normalt brukar jag ta bort "valparna" från skendräktiga tikar men saken blir lite annorlunda när tiken är snart 14 år och jag vet att hennes tid är utmätt. Då får hon göra precis som hon vill!

Malcolm var dålig i helgen efter att ha ätit något från naturen som han inte tålde.Han skrämde nästan slag på mig eftersom det var fruktansvärt att se den starka, matglada, pigga hunden på 5 år bli nästan helt apatisk och få diarré och kräkningar precis som en människa med maginfluensa, fast i mina ögon, värre.

Det varade bara knappt två dagar, men de var långa!

Nu är han pigg som vanligt igen och jag hoppas att ingen annan hittar hans "matställe".

Cilia och Jonas är förberedda inför utställningen i helgen. Den är i Eskilstuna ca en timme hemifrån och det är alldeles utmärkt.

Innan dess ska jag försöka para Gloria med Presley. Jag har en sund skepsis mot hur det ska gå, men vill ändå försöka. 

Gloria är bara två år så det är verkligen ingen brådska med att få henne dräktig och därför kan jag inte låta bli att försöka med en snart 14-årig hane som inte har lyckats para på flera år.

Han är lite gammelhundsstel och även om anden är villig ska han  lyckas genomföra det också. Det här är en sak som jag kan få prova när det är hundar som bor i närheten och när hanen är min och tikens eventuella valpkull är min och jag är fullt medveten om att det kanske inte går. 

Annars är Ingrid och jag glada över att vi äntligen har, eller åtminstone har börjat, röja på övervåningen. Det är där vi ställer allt som vi inte kan bestämma oss för om vi ska ha kvar eller slänga. (obs! Inga foton!)

Det finns många roliga saker i röran också. Brev, artiklar, prorokoll, foton, för små kläder som väcker minnen och sådant som jag hade glömt att det fanns. Det lutar åt att jag lägger ner allt sådant i en stor plastlåda som sedan hamnar på kallvinden. För att kanske kunna slängas nästa gång vi röjer.

Vi är stora TV-tittare, fast ibland, sovare framför TVn men nu har det varit flera kvällar med program som vi inte är intresserade av och då tittade jag istället igenom förrådet av gamla filmer från utställningar.

Det är ingen kvalité på filmerna och jag kan nästan bli åksjuk av den ostadiga kameraföringen. Men så roligt och givande ändå!

Häromkvällen tittade vi på när Palle blev BIR på Stora Stockholm år 2000! Han var verkligen väldigt fin (och jag var ungefär hälften så bred).