Blogg

Påsk

2020-04-10

I dag var vi till våra föräldrars grav för att plantera blommor och lämna en bukett med påskliljor från vår tomt. Malcolm och Clyde fick följa med tillsammans med Marie. Pojkarna för att få något annat att tänka på än en löpande Janet. Marie, för att hon som är 11 ½ år inte följer med på så mycket numera.

Den här veckan hade vi planerat att vår bror Evert skulle vara här och ta itu med sin lista över arbeten vi önskar få hjälp med, men eftersom allt är upp och ned nu fick vi hitta på något annat.

Ingrid och jag tog med påskmat bestående av sill, lax, ägg och annat som hör till ett påskbord. Ingrid och Evert kunde även dela på en liten snaps innan vi  avslutade måltiden med kaffe och en kaka bakad av Ingrid igår. 

Vi dukade upp vår lunch på en bänk, satt bredvid på medtagna stolar och hoppades att mamma och pappa kunde se oss och glädja sig åt att vi trivs tillsammans och kände oss nära dem.

Vi fick lite undrande blickar från övriga kyrkogårdsbesökare men även vänliga ord och leenden.

Det var lite kallt men eftersom vi hade klätt oss ordentligt och även hade filtar med som vi kunde svepa om oss kunde vi inte vara mer nöjda med vår eftermiddag än vi var.

På tillbakavägen hämtade vi med oss Claire. Hon är kullsyster till Clara och har under flera år bott i Enköping och haft det väldigt bra. Nu är tyvärr hennes husse mycket sjuk så hon fick komma tillbaka till oss och vi kommer att göra vårt bästa för att hon ska trivas här igen.

Jag har träffat och klippt henne under åren och hon har även varit här under löpperioderna då det också fanns en hane i hennes familj.

Hon blev i alla fall väldigt glad över att träffa sina kompisar igen och både Ingrid och jag fick del av hennes glädje när hon kollade att allt var sig likt i huset. Hon är en väldigt bra valpvakt, det var hon som tog hand om Malcolm med den äran när han kom hit för 5 år sedan, så när hon fick träffa sina systersöner tog hon sig genast an sin uppgift!

På söndag ska en av valparna flytta och det blir spännande att se vilken av valparna den nya ägaren faller för. Jag vet vilken jag tycker skulle passa hos henne. Vi får se om vi tycker likadant!