Blogg

 

2019-12-01

1a advent idag. Ingrid och jag har redan julpyntat eftersom tiden fram till jul  går så fort och vi tycker om att ha jultavlor, tomtar och kransar omkring oss vid den här tiden på året.

Igår flyttade Mea på prov. Hon ska bo hos sin syster Maya och Mayas dotter Yasmine. När en vuxen hund flyttar är det just på prov för att se om hon och familjen kommer att trivas tillsammmans. Det känns lite konstigt, Mea är en väldigt gullig och speciell hund och anledningen till att hon flyttar är att Mayas familj saknade en hund och jag har lite för många.

Maya bodde här en tid innan hon flyttade till sin familj och hon var även här när hon hade sin valpkull. Vi märkte då att hon och Mea kom väldigt bra överens, systrar som de är så när Catarina och jag pratade om vad vi skulle göra, föreslog jag Mea till dem. Visserligen är hon lite äldre men pigg och frisk och jag tror att hon verkligen uppskattar att få lite mer "knätid" än vi har att erbjuda.

Jag har fått rapport och foton och det verkar som om allt är bra. Vi avvaktar med det slutgiltiga beslutet om hon ska stanna i Värmland några veckor så får vi se.

Idag var Lukas (Cachas Joker) här till klippning och bad. Han är en väldigt glad och pigg liten valp och riktigt duktig på bordet. Att få träffa "sina valpar" flera veckor efter att de flyttat och bara få och kunna ge lovord om valpen känns fantastiskt! Se Foton.

Annars är det ganska bra kontroll i huset. Ganska, beror på att vi har 5 löptikar, 2 vuxna hanar och en busig valp, Jonas, samt lite extra pälsvård på en som är i tovåldern.

Annars är vi nöjda med att färjorna flyter igen och Doolkes och mina planer kan fortsätta inför Finlandsresan. Ser fram emot finskt och svenskt julbord, min speciella fotcreme som jag bara har hittat på färjor, besök på Fazer i Helsingfors och ev, lite shopping. Ja, och så utställningen, förstås. Den kommer lite i bakgrunden när det gäller den årliga vinterresan till Finland.