Blogg

Göteborg

2020-03-01

Helgen har varit väldigt trevlig. Det är skönt att få något roligt att koncentrera sig på när de tidigare veckorna varit mer åt det oroliga, tårfyllda och sorgliga hållet.

Resan till Göteborg gick bra, fast jag tycker att det var onödigt att snön kommer när jag har tre utställningsklippta hundar.

Inte bara här hos oss utan också hos Karin i Vallda. Däremellan, dvs från Västerås till norra delen av Göteborg var det barmark.

Jaja, det gick ändå bra med rastningar av hundar även om det blev lite uppståndelse i huset när Karins och Agnetas hundar klippta inför utställning kastade sig ut genom dörren och rusade runt i trädgården. Mina tre som inte är så vana vid människor som rusar runt, kastar med Frolicpåsar och ropar med både gulliga och lite stränga röster, stod kvar och följde kaoset på avstånd.

Vi åt (som vanligt) väldigt god mat, drack ur flaskan som blev kvar efter förra utställningen i januari, pratade mycket och hade väldigt trevligt!

Vi var på utställningen i god tid och Jonas hade startnummer 1. Han tyckte att det var roligt och skötte sig alldeles utmärkt. Blev BIR mellanpudelvalp och skulle få tävla i valpfinalen på eftermiddagen. Agnetas Milou var också han väldigt duktig och slutade som 2:a bland de vuxna hanarna.

Alla Clydes 4 valpar var väldigt duktiga, fick fina kritiker och tyckte nog att utställningar är något som de kanske vill ägna sig åt fler gånger. Clyde kunde stolt stå först framför sina fina barn, få Hederspris och fina priser och rosett i finalen på eftermiddagen. 

Vi var den enda avelsgruppen för dagen, men väldigt stolta ändå över de vackra orden som vi fick!

Karins uppfödargrupp vann över storpudelgruppen och fick också hon ta emot en röd rosett.

Jonas tävlade mot de andra BIR-vinnande valparna och vann domarens gillande så mycket att vi även denna gång fick den rosa rosetten (valpar får rosa istället för röd).

Två utställningar, två BIS vinster! Jag kanske borde hålla honom hemma nu för att inte riskera att förstöra statistiken?

Cilica sprätte, tyckte allt var roligt men domaren blev inte särskilt imponerad och hon blev utan ck.

Utställningen var över redan vid 14.30-tiden och efter att ha packat ut hundar, burar och fina priser i bilen under iskallt regn, kunde jag börja åka hemåt.

Efter den vanliga rastningen vid Rattugglan kunde jag nöjd åka in i garaget före klockan 20.30 efter en väldigt trevlig helg.

Idag kommer jag att sitta i soffan och borsta igenom pälsar. Ett alldeles utmärkt sätt att tillbringa en Vasalopps-söndag.