Blogg

Några dagar som resande

2021-07-08

Varje gång jag har satt mig i bilen de senaste ca 17 månaderna har jag funderat på om jag kanske skulle rymma. Bara fortsätta att köra tills jag tröttnar.

Nu har jag gjort det. Kanske inte direkt rymt, men i alla fall kört över 100 mil.

En av mina valpköpare har en kull med 4 tikvalpar efter sin tik från mig.

Jag var så nyfiken på hur valparna såg ut och blev absolut inte missnöjd! Valparna var väldigt fina och eftersom uppfödaren funderar på att spara två av dem hoppas jag att få möjlighet att följa dem. 

Jag passade också på att bo några nätter på Hotell Karin Svensson. Hon har en tik som ska paras och jag tog med mig Malcolm ner till henne. Nu blev det ingen parning eftersom tiken var mycket bestämd med att "du kan få titta  på mig och kanske uppvakta mig lite, men lägger du en tass på mig blir jag galen".

Vi provade några dagar innan vi gav upp. Vi bestämde att det skulle tas progesteronprov på henne och fick veta att hennes värde var långt under det förväntade och att hon kunde vara i rätt tid om ungefär 4 dagar.

Nu hade Karin möjlighet att låta Malcolm bli inneboende hos henne ett tag för att se om det kanske skulle gå att få till en parning senare i veckan. Tack och lov är Malcolm en hund som ser miljöombyte som något helt ok, men om någon tycker att det alltid är lätt att få en tik parad kommer jag att protestera!

I övrigt tycker jag att jag har varit ovanligt aktiv. I helgen var jag på kurs.

Mikael Nilsson kom upp till oss från södra Sverige och delade med sig av sin erfarenhet som handler. Det kan inte vara lätt att få oss som visat hundar i ringarna i många år och både blivit lite åldersstela och skapat oss ovanor, att förstå och försöka följa nya grepp inom konsten att visa hund i ringen.

Mikael visade ett aldrig sinande tålamod när vi en och en visade våra hundar för honom och de andra i gruppen, utan gav oss förmaningar, beröm och ibland strikta tillsägelser under de 8 timmar kursen varade. (4 timmar på  lördag och 4 på söndag.)

När det blir så mycket information att ta in kan det vara svårt, men jag märker att jag påminner mig om de olika tipsen när jag planerar vad jag vill göra tillsammans med hundarna.

Det var en både nyttig och rolig helg!

Om inget oförutsett händer kommer jag att åka på utställning nästa helg. Jag var nog lite överambitiös och anmälde tre hundar. Just nu verkar det som om jag kommer att åka med 1. Det var lite nedslående att läsa den stränga tonen om hur utställningen skulle gå till. Att bli utkastad av en kontrollant om man av intresse inför nästa ras drar benen efter sig känns lite märkligt. Ingen försäljning, inget inköp av kaffe eller dricka och ingen chans att bedömningen väntar om man har hundar i flera ringar.

Jag har förmodligen skänkt onödigt mycket pengar till den länsklubben!

Annars mår både hundarna och vi bra. Lille Guy ska flytta på söndag, Fedora har blivit av med en godartad tumör och några vätskefyllda cystor och visar sin stora glädje över att bli av med tratten som hon haft sedan operationen.

Jag är också glad att hon blivit av med den eftersom hon har använt den som vapen mot mina bara bakben och även "råkat" välta några valpar när hon har farit fram. Det var nog en sykunnig veterinär också för trots att hon har hoppat mellan möbler och ibland missat, har det läkt utan problem. 

Men nu ser jag fram emot en ledig helg med hundbad av så många som möjligt!