Blogg

Midsommar!

2020-06-20

Mitt i Midsommar är det idag. Vi har mest ägnat oss åt att äta den här helgen. Sill, ägg, löjrom och tårta är inte så dumt. 

Promenaderna med hundarna har skett ganska tidigt eftersom gårdagseftermiddagen blev väl varm med sina 30 grader kl 15.

Just nu är det "bara" 29 men ändå alldeles för varmt för att jag ska ta tag i mina planer som var att skrapa färg och måla våra utestolar.

Även hundarna verkar tagna av värmen och väntar till kvällen med att släppa loss i rusning genom stora gården, vardagsrummet, köket, plöja mattan intill tvättstugedörren för att kunna göra en vändning som en simmare i en bassäng under något mästerskap och försvinna ut igen.

Vi trycker oss i fåtöljerna och håller upp fötterna när de drar förbi. 

Jonas och Cameron har verkligen roligt tillsammans!

Jag hörde häromdagen Malcolm med en mycket bestämd, nästan ilsken röst från rummet bredvid. Jag går in för att se vad som händer, Malcolm är normalt en väldigt snäll hund.

På vardagsrumsgolvet ligger Cameron på rygg under Malcolm, håller i en träbit som också Malcolm håller i. Malcolm försöker dra loss den, Cameron släpper inte utan lyfts flera gånger från golvet. Tyvärr kunde jag inte behärska mig utan börjar skratta, det såg för roligt ut!  Malcolm släpper, ger upp kampen och kommer till mig. Cameron försvinner snabbt som blixten med bytet mycket stolt och nöjd.

Vilken fantastisk ras pudel ändå är! En valp som får växa upp med äldre, snälla hundar i ett gäng har det verkligen bra. 

Idag har vi fotograferat valparna. De är nu 17 dagar och jag ser så ivrigt fram emot när de ska växa lite mer så också de ska börja springa omkring.

Nu är det 3 veckor sedan Fedora parades och det enda jag kan säga är att hon uppför sig på ett lite annorlunda sätt. Äter sämre och verkar lite tröttare än vanligt. Så när jag inte gör något annat så sitter jag och håller tummarna för att hon är dräktig.