Blogg

Snart midsommar!

2021-06-16

Och då börjar det bli mörkare igen. Tycker att det hittills varit sparsamt med ljusa kvällar och enbart en svag vind.

Igår firade jag min födelsedag, eller rättare sagt, Ingrid och jag firade att vi fortfarande lever. Verkar vara så att ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag livet.

Kan kanske även bero på att jag är pensionär och endast klipper lite olika hundar ibland. I övrigt driver jag mest omkring.

I kväll ska jag på ringträning igen, så viss aktivitet finns det.

De av Fedoras valpar som skulle flytta har gjort det. Bara Verona är kvar och hon kan inte få kallas Verona eftersom Fedora då tror att det gäller henne. Efter en del funderande och provsmakande har det blivit Ronja. Hundarna vet mycket väl vad de heter, det är en sak som jag tycker är väldigt viktigt, speciellt när man har flera hundar. När vi bestämmer vad någon ska kallas provar vi namnet för att se så ingen av de andra lystrar på det.

Ingen annan verkar vilja heta Ronja och jag har aldrig haft någon som hetat det, så Ronja fick det bli.

Glorias tik heter Cachas Girl och kallas Girli. Lättare att ropa ett namn med två stavelser.

Glorias två valpar är så gulliga att jag blir extra varm i hjärtat när jag tittar på dem.

Alla valpar berör, men ibland dyker de där små upp som man inte kan låta bli att le åt.

De här två är av den sorten.

I morgon kommer vår bror Evert hit och vi har våra planer för vad vi vill ha hjälp med. Får se om vi hinner med att göra i ordning tomten runt gäststugan, ett mycket försummat område som jag vill inhägna för att få ytterligare en gård till hundarna och Evert har inte slagit ner stolpar på ett bra tag nu så det blir säkert en bra träning för honom.

I övrigt är det lugnt i huset endast några utställningar i sikte som kanske inte ens blir av, så jag får fortsätta att sysselsätta mig med annat.