Blogg

Julen förbi

2020-12-28

En mycket lugn jul som vi firat med mat, dryck och vila.

Den 23:e var Ingrid, Jonas, Cameron och jag i uppsala. Ingrid för en förberedande undersökning inför sin operation av gråstarr, hundarna och jag för att fördriva tid medan vi väntade på henne.

Mina hundar är verkligen nybörjare på stadsvandringar. Vi gick omkring i kvarteren vid Fyrisån och satt också en stund på en bänk och studerade människor. Finns många intressanta både för hundarna och mig.

Vi tittade även till några konstverk. Jag kan börja förstå varför man kan studera konst i så många år. Förmodligen krävs det för att förstå och kunna ta till sig något av konstnärens syfte och tanke med verken.

Julaftonen var som vanligt lugn. Eftersom ingen av oss syskon har barn blir det alltid en mycket vuxen helg med sikte på julmat, läsning och TV-tittande.

På juldagen tittade vi till våra föräldrars grav tillsammans med Evert som vi först hade hämtat från hans lägenhet i Täby.

Kirsty och Miranda fick föja med och smycka graven trots att det just då snöade på tvären. Jag tror att de verkligen kommer att uppskatta snön när den kommer. Det är alltid roligt att se hundars glädje när de för första gången får tumla runt i snö!

Även om det inte var någon snö hemma hos oss var det i alla fall fruset på marken några av dagarna, något som vi verkligen uppskattade efter månader med lergolv varje gång hundarna kommer in igen efter en tur på tomten eller på vår grusväg.

Igår, söndag, hade jag anmält mig till en tvåtimmars ringträning och tog med mig Jonas och Miranda. Miranda har aldrig träffat någon annan ras eller varit i en stor hall så jag var nyfiken på hur hon skulle uppfatta situationen.

Hon gjorde mig verkligen inte besviken! Hon visade intresse för allt runtomkring, gick riktigt hyggligt i koppel och när Jonas var i ringen satt hon kopplad på min jacka utan att yttra sig mer än med några skall när hon blev lite ivrig. Bordet, ett lågt bord, som stod intill min jacka upptäcktes av henne och efter att ha nosat runt lite la hon sig tillrätta på bordet och studerade oss som sprang omkring på golvet. Jag är så stolt över Fedoras och Prios valp som har en så fin inställning till en helt ny händelse!

Jonas tyckte att det var väldigt roligt att vara i en ring igen och när vi skulle visa hundarna i ett T och en Åtta tror jag nog att han förstod instruktionerna bättre än vad jag gjorde!

Konditionen, min alltså, är inte ännu på topp men ändå hygglig med mina mått mätt.Jag försöker öka takten på våra promenader för att förbereda mig inför utställningsstarten som jag hoppas kommer någongång i vår.