Blogg

Semestern snart slut.

2022-09-03

Det finns de som tror att pensionärer inte kan ha semester eller kanske att pensionärer alltid har semester.

Men det kan var lite kluvet. Jag arbetade inom vården mellan 1976-2018 men under den tiden klippte jag även hundar på min lediga tid.

Vården var det inte särskilt svårt att ta farväl av men att sluta träffa mina kunder och deras hundar är mycket svårare.

Jag klipper inte på heltid och mina kunder har ofta blivit mina goda vänner så därför ser jag fram emot att återgå till trimrummet på måndag efter två veckors semester med väldigt mycket aktivitet!

Vår bror Evert har varit här och det kräver en viss passning eftersom vi skamligt utnyttjar honom till olika tålamodskrävande sysslor (har ännu inte kunnat lära mig tålamodets kunskaper) och eftersom han är större och starkare än både Ingrid och mig finns det i ett hus på landet arbeten som han sköter mycket bättre än vi gör.

Visserligen kräver han både mat och dryck, men det gör å andra sidan vi också så därför har vi har hunnit med grillning, surströmming och kräftor och två resor till Roslagen. En till Lena Jonsson för att få våra fötter fixade samtidigt som vi passade på att äta en god lunch innan hemresan och en till Inger och Rolf för att våra fyra hundar som var med, skulle få springa på deras stora tomt och vi skulle få äta oss mätta på Rolfs goda mat. 

En dag spenderade vi i köpcentret  i Västerås och blev med flera nya par skor som verkligen behövdes. 

Promenaderna med hundarna på grusväg och skogstigar sliter skor.

Vad som också har hänt sista tiden är att Miranda och Jonas (numera YoYo) har flyttat åt olika håll. Miranda bor numera hos ett väldigt trevligt par där jag har fått rapporter om att hon finner sig väl tillrätta med både hussen och matten och en mycket söt och gullig 12-årig dvärgpudeltik.

YoYo bor bara ca en timme från oss hos ett par som har haft en hund från mig tidigare som tyvärr blev så svårt sjuk att de måste skiljas från honom. De har haft YoYo på prov en tid och när jag fick mail om att de nu var en familj igen och inte bara en man och hustru som bodde tillsammans, blev jag alldeles varm i hjärtat.

Visst märks det att vi nu har två hundar färre i huset och jag har flera gånger gjort mat till dem och ropat på dem. Men jag vet att de verkligen har fått fantastiska hem och jag är säker på att de kommer att få riktigt fina liv.

Jag ska självklart se till att även hundarna i vårt hus får det bra och nu när hösten kommer ska jag hinna med lite längre promenader och fler ringträningar och socialiserande stadsresor än jag kunnat när det har varit väldigt varmt.

Jag tycker om hösten!