Blogg

Lite av varje

2020-06-30

Vi har haft en väldigt varm period med temperaturer på över 30 grader i flera dagar men igår var det lite svalare och det gjorde att jag piggnade till och kunde ta mig an Jonas och Cameron.

Det var visserligen inte så länge sedan de blev iordninggjorda eftersom vi var på utställningen, men unga hundar behöver få öva på att bli hanterade så jag vill gärna få en anledning att lära dem.

Cameron var riktigt duktig, stod still när han klipptes och försökte inte fly hela tiden när han torkades, det var bara öronen som får självtorka några gånger till.

Jonas är en väldigt lätthanterlig ung hund, det enda "problem" jag har med honom är att hans päls börjar bli väldigt tät och det är ju knappast hans fel! Jag får avsätta betydligt längre tid för att få honom torr.

Efter att de var klara var Ingrid snäll och filmade dem nere på vägen. Jag försöker få mina hundar filmade så ofta som vi hinner och har lust. Det är roligt att jämföra dem med varandra och det är så lätt att glömma hur de såg ut vid olika åldrar.

Valparna mår bra. Jag bekymrade mig ett tag över att de kanske hade det för varmt och la in en kyldyna i deras hage, men när jag såg att de la sig så långt ifrån den som möjligt kunde jag konstatera att de nog inte störs särskilt mycket av värme eller att deras plats i köket är ok för dem.

De får nu tillägg i form av Vom och Hundemat, samma som de vuxna. Jag provade med majsvälling men de visar ganska tydligt vad de vill ha och inte. De har varit med ute på altanen och lösa i köket. Väldigt roligt att se hur fort de utvecklas!

På fredag är det 5 veckor sedan Fedora parades och jag kan inte se någon mage på henne än. Hennes beteende är annorlunda men det kan det också vara vid skendräktighet så jag fortsätter att vänta och hålla mina tummar.