Blogg

Lat söndag

2022-07-10

Ja, det är precis vad jag har tänkt för den här dagen.

I torsdags åkte Jonas, Dayli och jag till Karin i Vallda. Vi skulle på utställning i Tvååker dagen därpå så vi gjorde oss en tidig kväll efter en skön promenad på den nygjorda fina slingan som har blivit anlagd runt hästhagarna. Lite extra passning var vi tvungna att ha eftersom Dayli löper och Jonas självklart visste det och även Milo1 på besök hos Karin den här veckan, visade intresse.

Dagen därpå blev det som vanligt en tidig morgon. Utställningen var utomhus och det är alltid en extra stress eftersom vädret kan överraska och ett tält som skydd är nästan helt nödvändigt att ha, om man inte vill blir dränkt eller stekt.

Som alla tidigare gånger jag varit i Tvååker finns det en väldigt stor yta, långa avstånd till allt, men väldigt liten plats för utställare att sätta upp sina tält. I år hade de placerat vår ring i ett hörn med staket på två sidor och nästa ring på den tredje, vilket betydde att man bara fick sätta upp en enkelrad på den sista fjärde sidan. Vi tvingades att sätta vårt tält utanför staketet och antingen krypa mellan på den ena sidan eller klättra över på den andra.

Det kommer att vara fler utomhusutställningar i sommar.

Jag känner mig mycket tveksam till om jag vill utsätta mig för dem.

Jonas uppförde sig som vanligt alldeles utmärkt i ringen och utanför, han placerade sig om 2:a bland hanarna med en mycket fin kritik. Domaren tyckte även mycket om Dayli men hon tyckte inte om ringen. Trodde nog att om hon inte var väldigt uppmärksam skulle nog någon eller något anfalla henne.

Så fort som hon har slutat löpa kommer hon att få chansen att se mer av världen utanför Härkeberga och jag ska se till att hundarna får uppleva mig vid fler platser än på promenad, i fåtöljen vid TVn och vid trimbordet. Det har varit lite mycket att göra senaste tiden och det är bra att få veta hur hundarna reagerar i olika situationer så jag vet mer än att de är glada, gulliga och roliga hemma.

Hundarna och jag stannade en natt till hos Karin och den här kvällen blev inte tidig. Med god mat och vin i kroppen planerar vi för kommande valpkullar och andra roliga aktiviteter. 

Vi kanske borde göra några noteringar under tiden så vi kommer ihåg vad vi betämde oss för?

Det blev en sen frukost innan vi var på plats i bilen igen för att åka och hälsa på hos Kennel Starmist och Jonas valpar i Kisa.

Det var en väldigt fin kull med 5 hanvalpar som hade en stor inhägnad gård med olika sängar, kojor och leksaker att härja med.

Jonas hade med sig några leksaker och som för alla små är nyheter mest spännande. 

Vi tittade, filmade och fotade så gott det gick innan vi satte oss vid bordet som stod inom synhåll från valparna och serverades en väldigt god köttpaj. 

Efter maten plockade jag ihop och Ingegerd fick hälsa ordentligt på den stolte fadern och Dayli innan hussen i huset kom och ställde en kopp kaffe i bilen.

Vägen hem gick bra och vid 21-tiden kunde vi köra in i garaget och plocka ur hundar och övernattningssaker innan de fick sin mat och Ingrid och jag kunde sätta oss med varsitt glas vin och gå igenom de senaste dagarna.

Claire är mitt bekymmer för närvarande. Hon gjorde sig illa på något sätt för några dagar sedan. Fyra löptikar kan bli lite intensiva ibland och hon skrek plötsligt till utan att vi vet vad som hände. Så nu får hon vila ensam i mitt sovrum och gå ut med bara mig som sällskap så får vi se åt vilket håll det går.