Blogg

Känns som storm.

2021-04-09

Jag tycker inte om när det blåser och därför skulle jag aldrig välja att bo vid kusten. Nu verkar det som om jag inte ens är säker här i inlandet.

De lovade snö i natt men den kanske är försenad. Det ser ut att bli en typisk april med sitt ombytliga väder i alla fall.

Både hundar och folk kurar inomhus och gör snabba utstickare ibland för att se om solen som syns på baksidan matchar regnet på framsidan.

Fedoras valpar mår bra. De har fått börja med tillskott av Vom och HUndemat ett par gånger om dagen. Ganska smetigt och kladdigt än så länge, de är knappt 4 veckor och har väldigt dåligt bordsskick så därför klippte jag av den värsta pälsen i deras ansikten i dag.

Pigga rackare de där. Jag tog upp dem när de sov och försökte hinna klippa så mycket som möjligt innan de piggnade till, men de är piggare än jag är snabb. Jaja, lite mindre klet för Fedora att städa bort blev det i alla fall.

Kevin har flyttat. Han har fått en fantastiskt trevlig familj som tack och lov har humor och inte bryter ihop när de i jakten på sina strupor får vittja hans korg. Matten berättade att de hittade 7 strumpor där senast de letade.

För att ha pudel måste man ju ha humor och inte ta saker alltför allvarligt för det gör inte pudeln.

 Janet bor hos en tidigare valpköpare som miste sin gamla hund vid jultiden. Hon har också fått det väldigt bra och när hon var här och klipptes igår syntes det vilken kontakt hon och matten har samtidigt som hon tog hänsyn även till mina känslor och blev glad av att se mig igen.

Det är så roligt att se hur väl hundarna anpassar sig i en ny miljö hos människor som har haft pudel tidigare och som även ger dem tid att anpassa sig i lugn och ro.

Inga utställningar i sikte. Ibland känns det som om vi kommer att få utvärdera våra blivande avelshundar helt på egen hand och utan att få möjlighet att jämföra dem med andra.

Det finns vissa chanser att få sin hund bedömd av en domare, men när man är en som i första hand uppskattar att få se sina hundar tillsammans med andra och för att lättare kunna bedömma och känna vad man vill förbättra eller kanske behålla i sin avel och leta efter någon hund som man tror ska kunna passa till de egna tikarna, är inte den exteriörbedömningen värd besväret.

Att göra i ordning och visa sin hund efter bad och klippning för att utomhus, i svenskt vårkallt väder, försöka motivera både sig själv och hunden att visa sig från sin bästa sida är inget jag längtar efter. 

En av de saker som jag ändå försöker vara väldigt uppmärksam på är att undvika att låta mig bli kennelblind. 

När hundarna man har omkring sig bara börjar bli vackrare och trevligare och mer lika standarden än tidigare, är det dags att möta de andra i en hård konkurrens, för att få inspiration att fortsätta med det spännande livet som uppfödare och utställare.