Blogg

Lugn januari

2021-01-14

I måndags var Ingrid, Cameron och jag i Uppsala igen. Ingrid för att få sitt andra öga opererat för gråstarr (det första opererades i maj) Cameron och jag för att titta på stan och sitta i parkeringsgarage och vänta tills Ingrid skulle hämtas vid dörren till kliniken. Litade inte riktigt på att hon skulle ta sig till parkeringsgaraget utan sällskap av Cameron och mig.

Ingrid var lika nöjd med sin behandling den här gången som vid förra besöket. Verkar som om hon skulle kunna tänka sig att flytta in hos den där personalen!

I går var jag på sjukhuset igen. Ytterligare en lungröntgen, samt besök hos läkare. Röntgen såg fin ut och mina smärtor i mellangärdet beror förmodligen på nerver som letar efter varandra och att diafragman flyttar upp för att fylla ut tomrummet efter den borttagna delen av lungan. Intressant att höra mer om hur kroppen fungerar och var de olika delarna sitter. Länge sedan jag läste anatomi i skolan! 

Hundarna mår bra och vi mår bra även om jag nästan varje dag klagar över att jag har tråkigt. Jag inser verkligen hur mycket utställningar, resor och träffar med andra människor betyder, nu när "allt" är inställt.

Tack och lov för att hundarna finns och att vi bor så att det är lätt att komma ut på promenader. Just nu har vi snö även om min väninna i Värmland verkar lite nedlåtande över hur mycket vi har fått. Några centimeter  som vi sopar undan mot deras mängder som igår var 5 decimeter! Kommer ihåg att det kunde vara så när jag tittar på foton från min tid i det landskapet. Då ingick skottande av snö i vardagsbestyren under ganska stor del av vintern.

Det blir ganska gott om tid att titta på gamla foton numera. En väldigt rolig aktivitet och en stor hjälp för minnet. 

Jag har nästan glömt hur många vita mellanpudlar jag hade under 90-talet. Jag saknar dem och skulle gärna ha lite fler igen. 

Janet är en dotter till Malcolm och kan därför lämna vita med en hane som är vit eller har vita anlag. Jag har lärt mig genom åren att alltid gardera mig lite så därför ska jag se till att jag får åtminstone en tik till som har vita anlag. Det finns många uppfödare av fina svarta mellanpudlar men inte lika många som har vita och det speciella med pudlarna är ju bl a deras olika färger så därför vill jag försöka att åtminstone få både svarta, vita och även kanske någon brun i huset. De andra två färgerna, aprikos/röd och grå överlåter jag till andra uppfödare.