Blogg

Söndag

2020-05-17

En lugn söndag. Efter promenader med mina två gäng är det stilla i huset. Två tikar löper och hanhundarna vet om det, men verkar än så länge ta det med ro.

Eftersom det numera finns 4 hanhundar i varierande ålder hos oss och jag ändå gärna vill fortsätta med uppfödning ett tag till och därför kommer att ha tikar boende här, måste hanarna acceptera att tikar löper, men de ska för den skull inte tro att det betyder att de ska paras, åtminstone inte av dem.

Oftast går det väldigt bra, Clyde var inte så sugen på mat när just Popcorn löpte, men Malcolm har bara lämnat sin mat de dagarna som han mådde väldigt dåligt efter att ha fått i sig något som han hittat utomhus.

Båda de vuxna hanarna är väldigt kloka och förståndiga. Hur det blir med de unga får tiden utvisa, men de kommer att gå i god lära. 

Jonas är nu 9 månader och jag skulle tro att han har uppnått sin slutgiltiga höjd som är drygt 41 cm. Lille Cameron 3 månader är mätt till 28,5 vilket är ½ cm lägre än Jonas var vid 3 månader.

Jag brukar mäta valpar vid olika åldrar och försöka klura ut ungefär hur stora de tänker bli. Ett mycket svårt uppdrag eftersom de växer väldigt olika, både fort och länge! Men roligt ändå.

Igår var vi på ringträning. Jonas mellan kl 12-13 och Cameron 13.15-14.15. Jonas behöver en liten stund av eftertanke när vi börjar då han får stå i fred och fundera, de minutrarna blir kortare för varje träningstillfälle och han uppskattar verkligen att få röra på sig! Tyvärr har han en barlast i form av mig, så jag kommer att ta ett mycket långt koppel nästa gång så han får en möjlighet att sträcka ut innan jag kommer flåsande efter.

Cameron är väldig nyfiken och intresserad av allt som finns. Han är inte särskilt bekymrad utan verkar tycka att det mesta är bara spännande och roligt. Det fanns många maskrosor där när vi började, men lite färre när vi gick därifrån.

Jag badade både Jonas och Cameron i fredags, jag vill att de ska känna sig riktigt fina när vi tränar i ringen. Pudlar brukar tycka att de är helt oemotståndliga när de är badade och klippta, kanske för att deras ägare då låter lyriska när de tittar på dem!

Jag har haft lite problem med min vänsterarm. När jag böjt huvudet framåt får jag "sockerdricka" i handen. Det har jag väl haft i ca 1 år (kiropraktorn blängde lite på mig när jag sa det) men efter att jag fick ont i hela armen och axeln tog jag mig i kragen och sökte hjälp. Det var bra att han hade förberett mig på att jag kunde få mer ont i några dagar, annars hade jag blivit riktigt sur över hur jag mådde på fredagkvällen. Jag hade tidigare provat med lite olika smärtstillande men utan effekt och kiropraktorn sa att det är svårt att stoppa nervsmärta.

Eftersom jag nu har tagit tag i problemen med min arm passade jag på att få en tid på min nya vårdcentral för en åsikt om jag har Kol och högt blodtryck. Jag var välkommen dit förutsatt att jag  var frisk. Konstig tid vi lever i. 

 Nu ska jag bara boka tid hos optikern också, misstänker att jag fått glaskroppsavlossning även på höger öga. Får hoppas att han vill ta emot mig. Sedan bör jag vara redo att möta sommaren när den nu kommer.