Blogg

En utflykt.

2020-12-13

Den här helgen skulle jag ha varit på Älvsjömässan och visat hundar på Stora Stockholm. (Som jag envisas med att kalla den utställningen trots att den bytt namn till Hundmässa)

Istället fick gårdagens resa till Karlskoga bli höstens evenemang.

Kirsty och jag åkte till Gunilla Sandberg för att titta på en kull med dvärgpudelvalpar tillsammans med Kirstys "farmor" Anneli Bärve som också är "farmor" till Gunillas kull.

Väldigt söta och gulliga valpar! Trots att det inte är så länge sedan Miranda var i den åldern är det hjärtknipande att få se och leka med småvalpar igen.

I övrigt händer det inte så mycket här i huset. Möjligen jular vi mer än vad vi brukar göra och Ingrid verkar fastlimmad vid köksbänken med kakbakning och matlagning när hon inte planerar vår meny för den kommande tiden.

Evert och jag bestämde för ett år sedan att vi en gång i månaden skulle mäta och väga oss för att sedan föra protokoll över tillståndet för oss under en längre tid. Vi fascineras nu båda två över hur det är möjligt att inte minska våra mått trots att vi försöker.

Inte en centimeter någonstans på kroppen under ett helt år! Jag har visserligen gått ner några kilo efter operationen i september men inget som påverkar varken midjemått eller stussmått!

När det gäller mig, försöker jag skylla på Ingrids matintresse och har hotat med att lägga ut foto på mängden mat hon lagar till två personer i ett offentligt forum för att få förståelse för att jag ser likadan ut nu som för ett år sedan förutom lite fler rynkor och valkar.

Jag har krymt, ja längden ingår i mätningen, och förstår att eftersom jag har i princip samma vikt till kortare längd betyder det att bredden blir mer markant.

Jag har ännu inte försökt mig på att springa utefter vägarna men tre promenader med olika gäng i lite raskare takt borde förbättra konditionen. Raskare och raskare kanske är att ta i, när man har tre hanhundar och väldigt luktintresserade tikar. Promenaderna tar sin tid.

Men det kvittar, jag har inte så många kunder i mitt trim så här års så jag jobbar mig inte svettig.

Mina egna har i största möjliga mängd fått kort frisyr så det är bara Jonas och Cameron som är i full päls. Två mellanpudlar i päls är inte särskilt beungande så tid finns till att äta och sova, vilket väl är det man kan göra eftersom det inte ens finns någon snö att skotta. Än så länge i alla fall.