Blogg

Handlaförsök

2020-07-04

Lördag och lite regn.

Igår hade Ingrid och jag en "Handladag"

Nu för tiden är det sällan vi lämnar hemmet, men eftersom vi har påhittiga unghundar skulle det ske nu.

I förrgår pysslade jag lite med valparna, klippte  nosar och märkte dem med klippta tassar. Alltså pälsen, inget annat.

När jag tittar ut får jag se Cameron och Jonas som har vält kompostgallren runt min ganska nysådda gräsplätt.

Hundarna tycker väldigt mycket om att gräva vilket visar sig i massor av stora och små hål i rastgårdarna. Malcolm är fenomenal på att hitta hjorttryffel, medan de andra nöjer sig med att gräva upp rötter och jord som de sedan sätter i sig som snacks.

De två måste ha blivit överlyckliga när de hittade en nysådd, lättgrävd gräsmatta! Som pudelägare måste man ha humor och att se två mycket glada, mycket leriga ungdomar och de stora jordhögarna på den blivande gräsmattan gav mig användning för min läggning att se saker från den humoristiska sidan.

Jag bestämde mig för att sätta ett mer permanent staket tills denna långsamväxande matta kanske någon gång ska bli hållbar nog för att kunna gås på och kanske stå emot lite grävning. Eller att de där två blir lite mer vuxna.

Staketet som jag hade tänkt mig var slut och skulle komma in nästa vecka. Ingen idé att köpa stolpar innan vi har staketet. Torrfodret till valparna som jag ville ha fanns inte, så jag fick ta ett annat.

Jag hade även tänkt lägga plattor av någon sorts plast i en lerig gång där hundarna springer. De plattorna fanns inte. 

Hundarna får torrfoder på mogonen, men vill gärna ha lite toppning. Den toppningen var slut i affären.

Efter att ha tjurat lite när jag inte fick köpa och sätta igång med mina planer åkte vi hem med några blommor till rabatten, en grillad kyckling, en eltandborste och två pocketböcker.

Nu ser jag fram emot nästa "Handladag" och önskar mig lite bättre resultat.