Blogg

Äntligen utställning!

2021-07-19

Och vilket resultat det blev för oss!

Wästmanlands kennelklubb var modiga, lade ner extra tid på  planering, tog bort allt som kunde orsaka köer eller trängsel och bestämde sig för att anordna en utställning.

De hade satt en gräns för antalet hundar som fick komma, men det blev färre anmälda hundar än de hade befarat så alla som var anmälda fick också chansen att bli bedömda.

Vi var lite oroliga för vädret, men temperaturen stod oss bi och vi fick tillbringa en väderperfekt dag på de stora gräsytorna i

Västerås. Lite sol, lite vind och en allé med träd att stå under så vi slapp använda oss av något tält.

Väldigt stora ringar som vår pudeldomare önskade att vi inte skulle använda till fullo. Det passade mig utmärkt.

Det passade mig också väldigt bra att visa Kirsty, som blev inmätt som dvärgpudel, i en lite ökad promenadtakt.

Den större Jonas måste jag däremot visa i ett högre tempo så det var skönt med en domare som fattade sina beslut utan att vi var tvungna att löpa runt i flera varv.

Kirsty har inte varit på någon utställning tidigare men tyckte att det var helt ok att trava runt i ringen. Hon fick en fin kritik, vann sin klass och blev därefter BT4. Jag var väldigt nöjd med både henne och hennes placering. 

Jonas har varit med på utställningar tidigare och verkade känna sig trygg i sitt intresse för eventuella löptikar och okända människor. Hemma hos oss höglöper Miranda, som också var anmäld till utställningen. Jonas är en förnuftig ung hane men jag ville inte pressa honom genom att ta med Miranda till utställningen, så jag åkte dit med två hundar istället för tre.

Jag kände mig lite ringrostig efter det långa utställningsuppehållet så två hundar att hålla reda på var alldeles lagom. När så Jonas gjorde mig så stolt och glad med sitt BIR och sitt fina uppträdande i ringen blev min dag helt perfekt!

Den här veckan är jag och hundarna ensamma hemma. Ingrid är på sin årliga bilsemester och ringde från Lindesberg där hon tillbringar natten. Hon sover i bilen och har med sig allt som hon kan tänkas behöva men var lite sur då hon inte släpptes in i Sala silvergruva eftersom hon har en mobil utan bankid.

Hon ägnade ändå någon timme till promenerande i Sala och imorgon skulle hon börja dagen med att göra Nora, sedan får vi väl se vart hon tar vägen.

Det här betyder att jag är katt- och vattningsvakt. Jag har fått tydliga skriftliga beskrivningar över arbetsuppgifterna och har därför ingen möjlighet att ta emot några kunder.

Katter, blommor och grönsaker kommer nog ta nästan all min tid för att Ingrid ska slippa mötas av en uttorkad öken och hungriga katter när hon kommer hem.

Men jag tänker i alla fall göra i ordning Cameron! Att vara på en utställning gör mig alltid inspirerad att sköta om hundarnas pälsar lite bättre.