Blogg

2020 års första utställningshelg

2020-01-07

Årets första utställningar var i Göteborg, kallas MyDog och pudlarnas dagar var söndag och måndag. 

Fedora, Jonas och jag åkte ner till Hotell Karin Svensson i strålande sol lördag förmiddag. Inte alltid det lättaste att åka söderut när solen står lågt på himlen men man kanske inte har någon rätt att klaga på solen som vi knappast har sett sedan tidig höst.

På vissa ställen låg det en aning av snö på marken men mestadels såg det ut som om vi åkte genom ett vårlandskap.

Framme hos Karin var det fruset och alla våra hundar fick chansen att springa av sig ordentligt på familjens fina gräsmatta.

Även morgonrastningen gick utmärkt för våra utställningsfärdiga hundar. Regnet kom först mitt på dagen och då var vi inne på Svenska Mässans andra våningens lugn i motsats till de som fick sin bedömning på våningen under där "allt" hände. Alla försäljare, massor av uppträden och mycket hög ljudnivå.

Vi hade det väldigt bra där uppe men resultaten för våra hundar var inte något att skryta med. Inget ck på Stella (Karins söta ungtik) och en 3:e plats i klassen för Fedora. 

Det finns kanske de som tycker att vi blivit bortskämda med goda resultat tidigare men nöjda var vi inte!

Jag hade tagit med en flaska bubbel men vi tyckte att en bortglömd slatt av avslaget bubbel i en annan flaska stämde bättre med vårt humör.

Morgonen därpå regnade det. Hundarna var tack och lov lättrastade och Karin, i sin bil, Fedora, Jonas och jag i min bil tog oss till Mässan igen. Ringarna var på samma plats denna dag men eftersom vi inte skulle in i ringen förrän ganska sent passade vi på att shoppa medan ljudnivån var dräglig.

Karin var den här dagen servicperson till mig och sin valpköpare som visade en dotter till Clyde på ett alldeles utmärkt sätt. Stella var inte anmäld på måndagen utan fick lyxen att ligga kvar hemma i sängen i godan ro.

Domaren för dagen gjorde sitt arbete i sakta takt men Fedora var trots lång väntan på gott humör och lyckades vinna sin klass och placera sig som tvåa i BT-klassen. Slagen av en tik som redan var champion vilket betydde att hon fick certet som hon behövde för att få titulera sig CHAMPION! Eftersom hon redan har cert i både Danmark och Finland blir hon även champion i de länderna.

Vi satt kvar och tittade tills all pudelbedömning var klar innan Karin åkte åt sitt hål och vi i min bil åt vårt håll.

Hundarna ville inte gärna rasta sig på den utmätta rastplatsen på utställningen så jag stannade i Alingsås för att ta en promenad med dem och äta en hamburgare innan jag tog mig ut i den täta, regniga trafiken på E20 för att efter ca 5 timmar få köra in i garaget hemma.

Ingrid och jag firade Fedora med räkor och en pytteflaska bubbel innan jag varvade ner genom att titta på de foton som Karin och Kickie skickat till mig. Jag var nog för glad för att kunna slappna av så klockan hann bli närmare 1 innan jag slocknade i sängen.