Blogg

Inga utställningar

Jag hade anmält Fedora och Jonas till utställningen i Västerås den 26 april. Nu är den och alla andra utställningar inställda på obestämd tid.

Det är en stor oro som drar över världen och jag har ingen åsikt eller kunskap om vad lösningen på problemet är.

För vår del betyder det att vi får ägna oss åt andra än våra vanliga aktiviteter. Jag får inte mina utställningar och Ingrid får inte sina gympapass.

Vi har ju ett hus som alltid behöver röjas och städas så nog finns det något vi kan syssla med, men visst påverkas humöret när vi inte får göra saker som betyder väldigt mycket för oss.

Vi är, åtminstone just nu, friska och pigga. Övervåningen är i stort sett färdigröjd och vi känner oss väldigt stolta. (Se Foton)

Hundarna har varit uppe och inspekterat arbetet och de kastade sig direkt över renskinnet som nu ligger på golvet som dekoration. Jag var snabbare än dem och lyckades försvara skinnet! 

Gunilla Sandberg och jag var på fjällvandring för många år sedan, och renskinnet inköptes då.

Vi vandrade i tre dagar, lagom för mig som inte är någon aktiv motionär, sov i tält, slogs med mygg (men bara sista dagen) och det var en stor upplevelse att vara med om. Vi vandrade utan hundar, det var nog att hålla reda på ryggsäck och vandrarstav. 

Claras valpar är nu 4 veckor och har börjat vara med korta stunder i köket. Tyvärr är det alltför kallt för någon längre stund utomhus. De springer omkring i kök och hall i 5-10 minuter och sover sedan i ett par timmar, men vi vet att det inte kommer att dröja länge innan de börjar kräva länge lekstunder och den tiden är så rolig! 

För att åter nämna utställningar, så är de en väldigt stor del av mitt liv. Jag planerar, bokar boende, ändrar frisyrer, sköter pälsar och träning extra noga och ser rent allmänt fram emot att få packa bilen och åka iväg någon dag eller hel helg tillsammans med några av hundarna.

De vanliga promenaderna har jag förstås och för tillfället ser det inte ut som om det ska börja regna, så jag ska väcka hundarna som somnat om efter frukosten och ge mig iväg ut i blåsten på den första av promenaderna med mina gäng av hundar.