Blogg

Januari fortsätter

2020-01-16

Det är i januari man ska göra allt som man inte har hunnit tidigare.

Som trimmare brukar januari vara den månad som man borde lägga sin semester. De flesta kunders hundar blev fina till jul och vädret kan vara så kallt att ingen vill ta bort skyddet som päls ger.

När det som i år inte är någon snö utan istället ganska varmt, regnigt och blåsigt blir livet lite annorlunda. Fler kunder och lite mer att göra. 

Jag har även passat på att få tre ungdomar ögonlysta, Cilia får vänta tills hon blir 18 månader.

Gloria har nu definitivt flyttat till sitt nya hem och trivs alldeles utmärkt. Hon ser till att husse och matte håller formen genom att motionera dem ordentligt. De fick vila sig i tisdags när jag hämtade Gloria för ett friskintyg från veterinär, bad och klippning av mig, lite bus med sina kompisar och hon fick sedan avsluta dagen med att träffa ännu en veterinär för ögonkoll. Hennes ögon var helt utan anmärkning och jag kunde lämna tillbaka henne med de nödvändiga papperen.

Janet hade 2 hårstrån i högerögats nederkant och fick diagnosen Distichiasis, ingenting hon har ont av. Fedora fick samma diagnos och hade lite fler hårstrån men inte heller något som ska behandlas.

Idag var jag hos en hundfysiolog (tror jag att hon var) för att jag ville att Fedora skulle kännas igenom. Hon mår bra men jag har känt att hon inte vill bära sig själv på det sätt som pudlar brukar göra och ville veta att hon inte har ont någonstans.

Trots böjningar, sträckningar och tryckningar reagerade hon inte nämnvärt. Däremot tyckte behandlaren att hon la för mycket vikt på framdelen och för lite på bakdelen så vi fick med oss övningar som vi ska utföra.

5 dagar i veckan är planen att de ska göras. Intressant att se om den planen håller längre än mina ambitioner brukar göra när det gäller min kost och min motion. 

Jag har gott hopp om att jag ska sköta henne bättre än jag sköter mig själv för vad gör man inte för hundarna?