Blogg

Höst

2021-09-15

Sedan sist har jag varit på tre utställningar. Alltså fler på två veckor än jag varit på det senaste året. Inte undra på att jag känner mig lite sliten.

Just nu är det ganska mycket att göra på mitt trim, hundar som behöver bli av med päls för att den ska hinna växa ut innan jakt och vinter eller långhåriga pudlar som var varit på semester.

Roligt när de kommer även om jag måste pyssla lite för att även hinna rasta mina egna och se till att de får mat på någorlunda rätt tid.

Just nu har jag fyra av mina hundar i päls för utställning och det är alltid motiverande att ägna tid åt deras pälsvård när utställningsresultaten blir så bra som de blivit på de här senaste utställningarna.

I Leksand fick Jonas sitt tredje cert, blev champion och även BIR, Miranda skötte sig alldeles utmärkt och slutade som BT3.

I lördags var jag med Jonas, Miranda och lilla Girl på Pudelklubbens utställning på den trevliga platsen Hammarskog. Jag är alltid väldigt nöjd när det bara är Pudelklubbens utställning. Tycker det är så mycket trevligare på en mindre utställning med enbart pudlar.

Jonas blev BH2 och om han inte redan hade varit champion skulle han ha blivit det då, eftersom hanen som vann över honom redan var champion. Lilla Miranda vann juniorklassen och blev till min stora glädje BT (bästa tik)och vann cert! Den minsta av mina tre, Gloria och Jonas dotter Girl fick slutorden "en riktig showgirl" i sin fina kritik, och blev 2:a av de tre mellanpudeltikvalparna. Hon var väldigt glad över att få komma ut och se lite mer av världen även om hon hade svårt att hinna med att utforska allt som hon tyckte var intressant.

På söndagen var det så den tredje utställningen, den i Gimo. Med mig hade jag Jonas och Kirsty. Jonas var lite trött och inte lika uppmärksam som han brukar. Kan bli lite för många intryck för en lantisgrabb som även har haft tre löptikar att hålla koll på hemma i huset. Det var faktiskt först i dag, onsdag, som han åter var den pigge killen som jag känner.

Kirsty är 15 månader och blev slutmätt på sin höjd 32,5 cm, och har nu papper på att hon är en dvärgpudel. Hon tyckte verkligen att utställningar var något som hon gärna ville vara med på och tuffade på i en väldig fart. Knappt att hennes matte hängde med! Hon slutade som BT3 och jag var efter det väldigt nöjd med att åka hem för att ladda inför nästa utställning som är på söndag.

Det känns som något som liknar ketchup-effekt.

Inga utställningar, inga utställningar, många utställningar!