Blogg

Ledig helg

2022-08-06

Ja, egentligen är väl alla mina helger lediga men den helgen som jag inte tillbringar i trimrummet eller på någon utställning är det en extraledig helg.

Jag har gått igenom alla hundarnas pälsar, den sista var Fedora som inte badat sedan slutet av april. Ibland blir det så att jag klipper och reder ut en hund men att sedan något händer som gör att de inte kommer i badet. Senast var det Fedora. Tycker nog att hon verkar gladare när hon nu är ren igen. Pudlar uppskattar verkligen att vara rena och vackra!

En av de rena är Girl, som tillsammans med Dayli och Kirsty ska få följa med ner till Enköping idag. Vi planerar att åka och titta på årets 5 trädgårdar som elever gjort. Temat för året är Rummet.

Ska bli roligt att se.

Förra helgen var jag i Ransäter. Hade tänkt att stanna några dagar i Värmland och hälsa på valpköpare och andra vänner men av olika anledningar blev det bara en dagstur den här gången.

Eftersom orken efter den jobbiga utställningen i Tvååker inte riktigt ha återställts valde jag att enbart anmäla Kirsty. Liten, lätt och gullig maskot som inte på något sätt kan göra mig utmattad gjorde också att jag kunde ha tid att prata och umgås med både hundar och folk. Dayli var med som en "sidekick" och fick tillbringa dagen med att bara titta på den stora världen som hon ännu inte riktigt har kommit underfund med.

Nästa helg åker jag till Askersund. Jag ska bo på hotell där efter tips från Gunilla om att det fanns lediga rum i närheten av utställningen. Det betyder att jag kommer dit dagen före och kan sätta upp tält vid ringen vilket gör att stressen på morgonen kan minska och vi kan ägna kvällen före till att äta tillsammans och umgås. Det känns som gamla goda tider och vi kommer säkert att ha en hel del minnen som behöver lyftas upp igen från den tiden som vi ofta åkte tillsammans på uställningar. När jag tänker efter lite kommer jag ihåg våra resor på tidigt 80-tal. Bl a till Tönsberg i vinterkyla när vi var en hel liten grupp som åkte.

Undrar om även Gunilla minns den resan?

Claire är sig lik igen och både Ingrid och jag är glada att jag inte fattade ett förhastat beslut om henne trots att jag var väldigt bekymrad när hon inte mådde bra.

Nu har hon återupptagit sitt arbete med att hålla reda på alla ungdomar så att de uppför sig på ett sätt som passar henne.

Vi hade en period när vi höll Malcolm och Cameron i olika gäng eftersom Cameron, lillpojken i huset, envisades med att försöka krypa in i Malcolms mun med någon leksak, trots att Malcolm mycket bestämt försökte förklara att han inte skulle få plats där.

Cameron har några missprydande märken i ansiktet efter de olika tillfällena. Vi tyckte synd om Malcolm. Han är en väldigt snäll hund, och när den unge slyngeln vägrade lyssna på farbrorn i huset lät vi dem slippa umgås en tid. Nu har Cameron blvit lite förståndigare så nu kan vi tack och lov återigen ha hela gänget med oss samtidigt.

Jag kommer aldrig att byta till någon annan ras än pudel!

Jag kände det extra starkt när Clyde var här en tid då hans matte var på en resa. 5 av tikarna löpte, jag har tre hanar och att det sedan kommer ännu en hane in i huset tycker de andra bara är roligt. Lite stökigare blev det kanske men inga problem.

Nu har lugnet lägrat sig i huset igen och jag ska göra mig i ordning för en liten tur till Enköping innan jag ska ägna mig åt lite trädgårdsarbete, kanske?