Blogg

Vinter

2021-01-31

Nu har snön och kylan kommit! -14 grader när vi går ut första gången på dagen gör att det nyper i näsa och kinder.

Hundarna tycker att det är roligt med snö, jag tycker att det är roligt att slippa stampat lergolv så vi är ganska nöjda allihop. När det är så pass kallt fungerar det bättre med att traska runt huset, för att snabbt kunna ta in den som skulle få tasskramp, än att vara långt hemifrån om det händer.

Igår var det några grader varmare och jag kunde promenera med de olika gängen. Clara, Fedora, Miranda och Kirsty i ett gäng. När inte Ingrid sitter fast vid skidåkningen brukar jag klara mig med två promenader men nu fick det bli tre, eftersom man inte kan slita en sportintresserad person från TVn och få sällskap när det gäller eventuella svenska segrar .

Trots att vi koppelpromnerar så gott som varje dag kan det uppstå lite problem om jag har för många hundar i ett gäng. När man bor som vi gör och det bara kommer någon enstaka bil eller ryttare blir det inte så strikt med var hundarna ska vara i förhållande till mig, utan jag anpassar mig så gott jag kan för att inte trampa på någon hund eller låta dem fälla mig och här ute är det ovanligt med elbilar så jag kan oftast höra de fordon som närmar sig från ganska långt håll, kanske även för att det är vanligare med traktorer.

Det andra gänget fick en lite kortare promenad, Marie och Claire hör till den frusna sorten. Kan kanske bero på att de är kortklippta och med ålderns rätt lite tunnhåriga. Går vi längre får de någon av Ingrids stickade tröjor på sig.

Den längsta promenaden blir med Malcolm, Jonas och Cameron. Min förhoppning är att det ska bli lite mindre bus och stim inne om de fått röra på sig. Hittills har jag inte märkt att det skulle fungera så, utan de blir snarare uppvärmda och pigga när vi åter är inomhus.

Jaja de har säkert roligt när mattor, hundsängar och annat löst flyttas omkring och de får utmana varandra i att hinna ta de bästa leksakerna först. Har man valt att leva med ett gäng pudlar så har man också lärt sig att inte vara så petig med ordningen i hemmet.

En stor händelse är att jag har ett nytt trimbord! Ett höj och sänkbart. Efter min operation i höstas var det några nära vänner som drog igång en insamling för att muntra upp mig och att få veta hur många som kände med mig och som önskade mig god bättring gjorde mig så rörd att storgrät när jag läste alla namnen och tog emot alla presenter.

Jag fick även ett presentkort som jag ville använda till något speciellt. Ett elektriskt bord har varit på min önskelista i många år och nu fick jag möjligheten att beställa ett. Storleken som jag ville ha fanns inte i lager förrän nu men efter min beställning var det i huset efter bara någon dag.

Kirsty fick bli den som invigde det tillsammans med mig.