Blogg

Latare?

2021-12-12

eller har jag blivit förståndigare? Ännu en utställning som jag avstår från. Har avanmält mina hundar från MyDog.

Jag drabbades av tvivel efter att ha anmält till Göteborg.

Kommer det att bli snöoväder? blir Camerons nya frisyr klar? orkar jag med den utställningen som jag alltid tycker är rörig och jobbig? Vägen hem är också både lång och mörk.

Stockholm är "min" utställning lika väl som MyDog kan vara utställningen för någon som bara har positiva tankar om just den.

När sedan beskedet kom om krav på vaccinationsbevis och rätt att avanmäla bestämde jag mig definitivt. Jag har skickat in ett brev om ansökan om vaccinbevis men är osäker på om jag ens skulle hinna få det i tid till den utställningen.

Datorer kan vara väldigt egensinniga.

När jag försöker logga in med BankId på vår dator blir jag upplyst om att det inte finns något och när jag då istället förtsöker installera ett BankId blir beskedet att det inte går eftersom det redan finns ett.

Trots ett ganska långt samtal med supporten, väldigt trevlig röst, förändrade det ingenting. Vi kan betala räkningar genom datorn men kan inte beställa något som kräver BankId. Så vi blir tvungna att spara våra pengar de gånger som företagen inte accepterar kort och vi inte heller kan åka till säljaren.

Tack och lov kan jag anmäla till utställningar eftersom de accepterar mina kort som betalning! 

Jag har inga planer på att sluta ställa ut men tycker det är så mycket trevligare att göra det på Pudelklubbens utställningar så jag ser fram emot utställningar både i februari och mars.

Vi har lite snö kvar men i morse var det väldigt halt. Töade igår och frös i natt. Tur att jag har mina spikskor på promenaderna.

Jag har mina hundar i koppel när vi är ute i skogen och på vägen. Alla älskar att springa och jag tycker att det räcker med rusningarna genom alla gårdarna på tomten och det är inte heller så dumt att de även kan rasta sig i koppel. Jag har många minnen från de tillfällen när jag haft med hundar på resor och det regnar, de är iordninggjorda i pälsarna, kissnödiga och bara vägrar att finna sig i att rasta sig i koppel. Nu försöker jag lära dem det, genom att de får gå dagliga promenader i koppel.

De är inte heller så dumt att få gå i mina egna funderingar utan att hela tiden vara uppmärksam för att i tid upptäcka grannar, rådjur, harar, ridgäng, travhästar i träning och istället kunna få planera eventuella framtida kullar och annat viktigt i lugn och ro.