Blogg

Sommar!?

2021-05-31

Vi har varit på utställning! Eller rättare sagt utställningar. Det var nämligen 2 stycken på samma dag. Inofficiella visserligen och inte särskilt många hundar men ändå roligt. 

Intressant att märka hur ringrostig jag känner mig och vilken dålig kondition jag har. Borde tagit med Kirsty, då hade jag kunnat promenera i lagom takt. Istället valde jag att ta med Jonas, han gillar fart, och Miranda, också en av mina springare, fast hon kan även tänka sig att sno sig runt mina ben. 

I den första ringen var marken lite bucklig så jag hade fullt upp med att hålla balansen också, förutom att hålla farten.

Slätare mark i den andra ringen men då var det senare på dagen och vi var tröttare. 

Men förutom allt det var det en mycket trevlig dag!

Roligt att träffa gamla och nya bekanta, prata pudel, deras frisyrer och klippningar.

Hundarna var också väldigt duktiga! Miranda var ensam mellanpudelvalp, fick hederspris och blev BIR-valp även placerad som 4:a i en av grupperna. Jonas skötte sig fint trots att det var länge sedan han var på en utställning och blev BIR i båda ringarna samt vann gruppen i den ena och fick tävla i ett BIS där han blev trea av tre. Både han och jag hade då kroknat och kände oss klara med dagen.

Tur att det finns telefon i bilen så jag kan ringa väninnor och få hjälp att hålla mig alert på vägen hem efter en så här solig och rolig dag!

Igår var det Mors dag och vi hade egentligen tänkt att åka och sätta en extra blomma på graven men jag var seg och trött (var nog lite dagen-efter)  så att promenera med hundarna och sitta i lång och ro och borsta dem var en perfekt dag för mig.

Eftersom mamma känner oss vet vi att hon inte tar illa upp för att vi kommer en dag senare med vår blomma.

Jag tänker ta med Viggo och Verona till kyrkogården, alla andra valpar har fått följa med dit någon gång så det ska gälla för dem också.

Viggo ska snart flytta hemifrån. Hans blivande matte har nyligen köpt sitt hus och ville ha tid att installera sig innan det kommer en valp som kräver uppmärksamhet och passning.

Gloria tar väldigt väl hand om sina små. Jag började med en smakportion till dem igår, de är ganska så välfödda men eftersom de är 4 veckor nu vill jag att de ska få börja känna på lite annan mat än hennes mjölk. De fick en portion av en lillfingernagels storlek var.

I övrigt rullar det på här hemma, jag går och planerar för allt som jag vill göra på hundarnas och min del av tomten. Den fina, välskötta, blommande delen sköts av Ingrid medan hundarna gräver hål och jag skottar igen dem på vår sida.

Igår var det en riktigt fin dag och hundarna kunde gå ut och in som de ville. Verona och Viggo är numera tillsammans med de vuxna under vår uppsikt, Marie och Claire, löptikar, är på sin kant och Gloria är antingen med sina valpar i mitt sovrum eller tillsammans med det stora gänget.

Allt vad jag skulle vilja göra i huset och på tomten hinns inte med när det finns valpar i huset och antalet hundar är lite väl många men å andra sidan finns det inget slutdatum på husarbete så någon gång kommer jag säkert i kapp!