Blogg

Vardag igen!

2020-10-19

Livet har börjat återgå till det normala. Det känns skönt.

Evert, vår bror har varit här från torsdag till igår när vi, efter att ha satt ljus på våra föräldrars grav, lämnade av honom i hans lägenhet i Täby. 

När vi hämtade Evert var Fedora, Kirsty och Miranda med och igår när vi skjutsade hem honom fick Jonas och Cameron följa med på en tur.(se Foton)

Vi har haft det väldigt trevligt de här fyra dagarna. I torsdags firade vi livet genom att dricka en sedan länge sparad flaska Taittinger som var en gåva från goda vänner. Vi satt på vår städade överväning. (Se Foton) Trevligt att numera ha tre likadana fåtöljer så den tredje personen slipper låna katternas fåtölj.

Fredagen kom med vackert väder och vi vinterförberedde tomten, Även garaget fick sig en välbehövlig städning. (Foton) Min ork börjar komma tillbaka även om jag måste vila lite då och då i min TV-fåtölj.  

Även under lördagen var vi sysselsatta med plock och lagning innan vi åt en sen lunch med en god köttbit och ugnsvarma grönsaker och potatis. Till kvällen kändes det bra med ost, päron och vin.

Efter en sommar med många funderingar över liv och död blir de små detaljer ännu viktigare.

Den här veckan kommer jag att vara i trimrummet, men det blir högst två hundar/dag. Idag har jag sett ut Janet som verkligen behöver få sin päls genomgången. Sedan väntar den ena efter den andra på sin tur på bord och i bad. 

Både hundarna och jag blir glada av att de ser vårdade ut!

Fedora är ganska nybadad eftersom hon har fått en liten knöl borttagen, den satt precis bredvid ett av juvren och risken fanns att hon kunde få problem vid sin nästa valpkull så det var lika bra att den försvann. 

Hon opererades för en vecka sedan och eftersom Fedora är en påhittig tik har jag bandagerat henne ordentligt och varit noga med att hon har tratt på sig. En tratt som hon använt som vapen både i våra knäveck och för att välta sin dotter med. Igår tittade jag lite mer noggrant på f.d knölen och upptäckte att stygnen som skulle tas efter 10 dygn redan var borta. 

Jag är inte helt säker på att jag vågar berätta det för veterinären, men Fedora är väldigt nöjd med den snabba läkningen.