Blogg

Vilsta i Eskilstuna

2020-02-02

Jag sitter och häntar mig efter en mycket trevlig dag igår! Snart ska jag stoppa Fedora i badet. Det är det roliga med den här hobbyn. 

Den tar inte slut!

Igår var Cilia, Jonas och jag i Eskilstuna. Vi hade gott om tid på morgonen eftersom mellanpudlarna gick efter storpudlarna och det var bra för både Cilia, som behöver sansa sig lite, och för Jonas, som behöver titta ordentligt på allt nytt.

Jonas var ensam i sin åldersklass, fick Hederspris, tävlade mot hanen som var i den äldre åldersgruppen för valpar. Vann över honom och fick möta den vinnande tiken, som han också vann över och blev därmed BIR-valp och tävlade mot valparna från de andra storlekarna i finalen.

Det var väldigt spännande, både för honom och mig att springa i ringen tillsammans med de andra tre valparna.

Så glad jag blev när domaren räckte den stora rosa rosetten till mig! Och Jonas, förstås.

Cilia tävlar numera i unghundsklassen och blev slutligt inmätt som mellanpudel eftersom hon passerat sin 15-månadersdag. Alla pudlar av mellan, dvärg och toystorlek mäts på varje utställning fram tills de passerat 15 månader och det anses att de har nått sin rätta storlek och därmed också är registrerade rätt. De har så kallad "öppen stambok" vilket betyder att det är tillåtet att para mellan de storlekarna. Storpudeln är storpudel och kan inte bli någon annan storlek. (Utom för stor, vilket de är om de är över 62 cm.)

Cilia skötte sig väldigt bra, kanske lite för intensiv i början men hon vann sin klass och när hon sedan kom in i BT-klass (Bästa tik klass) hade hon lugnat sig lite och uppförde sig väldigt fint. Hon blev placerad som 2a i klassen slagen av Clydes dotter som är uppfödd och ägd av Ann-Charlotte, en mycket god vän.

Så stolt jag var över att Clydes dotter vann och att Clydes helsyster var 2a!

Jag tycker alltid att det är roligt att vara på utställningar, speciellt Pudelklubbens. Där träffar man många goda vänner, ser många fina pudlar och när sedan tävlingsresultatet blir så fantastiskt är det så klart ännu roligare!